
نقش پتاسیم در تغذیه گیاه
پتاسیم باعث سوخت و ساز ازت، تشکیل پروتئین در گیاه، افزایش فتوسنتز و تنظیم کار روزنه های برگ می شود (در زمانی که نیاز به از دست دادن آب به صورت بخار یا قطره داشته باشد، روزنه برگ باید باز شود و در شرایط دیگر باید بسته باشد).
پتاسیم باعث سوخت و ساز ازت، تشکیل پروتئین در گیاه، افزایش فتوسنتز و تنظیم کار روزنه های برگ می شود (در زمانی که نیاز به از دست دادن آب به صورت بخار یا قطره داشته باشد، روزنه برگ باید باز شود و در شرایط دیگر باید بسته باشد).
فسفر بعد از نیتروژن مهمترین عنصر غذایی ضروری و پرمصرف مورد نیاز گیاه بوده که به شکل فسفات از خاک جذب میشود. مقدار متوسط آن در خاك 0/22 تا 1 درصد میباشد و متوسط غلظت آن در گیاه 0/1 تا 0/5 درصد میباشد. مناسبترین pH برای جذب فسفر از خاك توسط گیاه 5/6 تا 7 میباشد.
ازت یکی از عناصر اصلی مورد نیاز گیاه می باشد و بیشتر از سایر عناصر در تغذیه گیاهی مصرف می شود. گرچه 78 درصد حجم هوا را ازت تشکیل می دهد ولی کمبود آن در گیاه بیشتر از سایر عناصر دیده می شود.
گیاهان برای تغذیه به برخی از عناصر احتیاج دارند. البته مقدار این عناصر برای انواع مختلف گیاهان متفاوت است. در اغلب خاک ها مقدار نسبی این عناصر، مطابق احتیاجات طبیعی گیاه نیست. از آن گذشته زمین نمی تواند اینگونه مواد را به اندازه کافی تولید کند. آن مقداری هم که در خاک وجود دارد، به مرور بوسیله گیاه جذب یا به طرق دیگر از دست می رود. پس برای به دست آوردن محصول کافی، لازم است همه ساله مواد مورد نیاز را به خاک افزود.
ذرات کلوئیدی خاک یعنی رس و هوموس دارای قدرت جذب کاتیون های مختلف و تبادل آن ها با یکدیگر، به ویژه با یون هیدروژن دارند.
عناصری که به مقدار بسیار کم نیاز هستند و اگر از مقدار متداول بیشتر شوند حتی اثرات نامطلوب هم خواهندداشت و عبارتند از: آهن Fe، منگنز Mg، روی Zn، بر B، مس Cu، مولیبدن Moو کلر Cl.
PH خاک نشان دهنده اسیدی و یا قلیایی بودن محلول خاک است. PH لگاریتم معکوس غلظت یون های هیدروژن در خاک است و از 0 تا 14 تغییر می کند.
گندم به خاطر نقش مهمی که در عرصه سیاسی و اقتصادی کشورها به خصوص کشورهای درحال توسعه ایفا می کند یک محصول کاملا استراتژیک در تمام دنیا به حساب می آید.
گیاه زعفران به دلیل داشتن ساختار فیزیولوژکی خاص تغذیه متفاوتی دارد. تغذیه درست و به موقع در زعفران سبب افزایش عملکرد و کیفیت محصول می شود.
دانه های روغنی در صنعت کشاورزی محصولی استراتژیک به شمار می آیند. به علت کاربرد فراوان این محصولات در تغذیه انسان و کنجاله آن در تغذیه دام و طیور و مصارف متعدد صنعتی، این محصولات از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی کشور برخوردار هستند.بیشتر بخوانید