پتاسیم باعث سوخت و ساز ازت، تشکیل پروتئین در گیاه، افزایش فتوسنتز و تنظیم کار روزنه های برگ می شود (در زمانی که نیاز به از دست دادن آب به صورت بخار یا قطره داشته باشد، روزنه برگ باید باز شود و در شرایط دیگر باید بسته باشد).
نقش پتاسیم
- پتاسیم باعث سوخت و ساز مواد هیدروکربنه می شود.
- پتاسیم باعث بهبود انبارداری میوه ها می شود.
- پتاسیم باعث ایجاد دیواره ی سلولی محکم و زخیم در میوه ها می گردد و همین مسئله باعث می شود که طول عمر انبارداری میوه ها و کیفیت آنها افزایش یابد.
- پتاسیم باعث کاهش بیماری های قارچی در گیاهان می شود. زیرا پتاسیم باعث غلیظ تر شدن شیره سلولی گیاه شده، در نتیجه تعرق گیاه کم می گردد و رطوبت کمتری در سطح برگ بوجود می آید. در نتیجه شرایط محیطی نامساعدی برای بیماری های قارچی ایجاد می گردد و از فعالیت قارچ ها کم می شود.
- پتاسیم، افزایش مقاومت گیاه به سرمازدگی را افزایش داده و باعث افزایش غلظت شیره سلولی و پایین آمدن نقطه ی انجماد و مقاومت گیاه به سرما می گردد.
- پتاسیم عنصری است که در قابل جذب نمودن سایر املاح و خوشطعمی و خوشرنگی میوهها موثر است و برای تولید میوه با كیفیت بالا، بسیار ضروری است.
- پتاسيم در گیاه جزو عناصر متحرك است و در غلظت هاي بالا مورد نياز میباشد. فراوانی نیتروژن، فسفر و یا كلسیم میتواند كمبود پتاسیم را به همراه داشته باشد.
علائم کمبود پتاسیم
- در کمبود پتاسیم، نوک برگ ها و حاشیه آنها در برگ های پایینی دچار سوختگی می گردد که به آن اصطلاحاً نوک سوختگی یا لب سوختگی گفته می شود.
- پتاسیم در ایجاد مقاومت به خشکی گیاه نقش دارد و زمانی که کمبود پتاسیم در گیاه بوجود آید تشنگی گیاه سریع تر خودش را نشان می دهد و گیاه سریعاً پژمرده شده و شادابی خود را از دست می دهد.
- علائم کمبود پتاسیم در میوه خیار باعث کوتاه، چاق و نوك كشيده شدن آن یا اصطلاحا دوکی شدن میوه میشود.
- گیاهانی که با کمبود پتاسیم مواجه میشوند کم رشد بوده و معمولا نسبت به بیماریها حساستر هستند.